Blog na téma Čína, nejlidnatější země světa s kulturou starou čtyři tisíce let.

Tofu

24. ledna 2010 v 8:54 |  Čínské recepty
Tofu (tou-fu) je jedním z druhů potravin používaných v čínské kuchyni.

Tofu je sýr vyráběný ze sójového mléka. Chuť tofu je jemná, dá se říci až bezvýrazná. Barva je bílá. Tofu můžeme krájet, strouhat, šlehat, péct, vařit, smažit. Vlastností tofu, která je příčinou jeho velké obliby je jeho schopnost snadno do sebe přijímat různé chutě. Proto ho můžeme upravit naložením v marinádě, přidáním vhodného koření a ingrediencí a dosáhnout nejrůznějších chutí.

Nejstarší doklady o používání tofu v čínské kuchyni pocházejí z doby Chan (3. stol př. n. l. až 3. stol. n. l.). Z Číny se tofu rozšířilo do Japonska, odkud se v průběhu minulého století jeho používání dále rozšířilo do celého světa.
Rýže s tofu a zeleninou
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama